PARUOŠIMAS: 0,5-1 arbatinį šaukštelį (arba pagal savo skonį) užplikyti 1 stikline verdančio vandens. Palaikyti 5-10 min., nukošti, nuspausti. Gerti kaip arbatą.
Paruošimas: 1 puodeliui – į filtrą įdėkite 1 arb. š. cikorijos kavos ir užpilkite verdančiu vandeniu; arba kartu maišykite su tirpia javų ar įprasta pupelių kava (papildomai įdėkite 1/2 arb. š. cikorijų kavos į filtrą ir užpilkite verdančiu vandeniu).
Linų sėklų gleivingosios medžiagos, patekusios ant virškinamojo trakto gleivinės arba žaizdos paviršiaus, sudaro plėvelę, kuri pažeistas vietas apsaugo nuo išorinių dirgiklių. Sėmenų gleivės gali sutepti skrandžio gleivinę uždegimo metu, nuslopinti didelį skrandžio sulčių rūgštingumą.
Šie rankų darbo ledinukai pagaminti be jokių dirbtinių dažiklių ir skonio priedų. Gražią spalvą jiems suteikia įvairių augalų ekstraktai: raudona spalva tai burokėliai, geltona - ciberžolė ir morkos, žalia - špinatai ir dilgėlės. O saldainių sudėtyje esantys natūralūs eteriniai aliejai ne tik suteikia skonį, bet ir yra naudingi