Čiavanprašas DABUR, 250g Padidinti

Čiavanprašas DABUR

Nauja prekė

Vartojimas: po 1-2 arbatinius šaukštelius (5-10 g) prieš pusryčius ir prieš miegą. Galima valgyti užsigeriant vandeniu, pienu ar sultimis arba vartoti kaip gėrimą, ištirpdžius jį skystyje; arba tepti ant duonos. Geriausia gerti kartu su šiltu pienu, nes taip organizmas jį lengviausiai įsisavina.

Smulkiau

10,99 € su PVM

Apie prekę

Sudėtis: agrastinių lapainių (Emblica officinalis) vaisiai, cukrus (Crystal Sugar), medus, lydytas sviestas (Clarified Butter), ilgieji pipirai (Piper longum), sezamų    (Sesamum indicum) aliejus, gumbinių puerarijų (Ipomoea digitata) šakniavaisiai, kardamonų (Elettaria cardamomum) sėklos gumbinių dioskorėjų (Dioscorea  bulbifera) šakniavaisiai, migdomųjų vitanijų (Withania somnifera) šaknys, standžiųjų smidrų (Asparagus racemosus) šaknys, Ceiloninis cinamonas (Cinnamomum zeylanicum), tikrieji bambukai (Bambusa arundinacea), saldžiųjų belų (Aegle marmelos) šaknys, paupinių jakšūnių (Desmodium gangeticum) šaknys, aukštųjų gmelinų (Gmelina arborea) šaknys, indinių ormedžių (Oroxylum indicum) šaknys, dantytųjų premnų (Premna serratifolia) šaknys, kiaulauogių (Solanum indicum) šaknys, erdvenių (Stereospermum suaveolens) šaknys, gulsčiųjų ragužių (Tribulus terrestris) vaisiai, Uraria picta šaknys, širdžialapės sidos (Sida cordifolia), Geltonuogis baklažanas (Solanum Xanthocarpum), Riešutinė viksvuolė (Cyperus rotundus),    Paprastoji martinija (Martynia diandra), laukinės pupelės (Phaseolus trilobus), mėlynieji sojakrūmiai (Teramnus labialis), lygialapės pistacijos (Pistacia integerrima), kreivieji lapainiai (Phyllanthus amarus), paprastųjų vaisgantų (Leptadenia reticulata) šaknys, plaukuotųjų viršūklių (Terminalia chebula) perikarpiai, širdžialapių drabsnių (Tinospora cordifolia) stiebai, ciberžolės (Curcuma zedoaria), gulsčiosios glemžūnės (Boerhavia diffusa), vandens lelijų (Nymphaea stellata) žiedai, riešutinių justicijų     (Adhatoda vasica) šaknys, paprastųjų saldymedžių (Glycyrrhiza glabra) šaknys,   džiovintos vynuogės (Vitis vinifera), kekinių debesylų (Inula racemosa) šaknys, santalų (Santalum album) mediena, gvazdikėliai (Syzygiumaromaticum), tikrųjų gelžmedžių (Mesua ferrea) kuokeliai, cinamonų (Cinnamomum  tamala) lapai,   kalio sorbatas – E202 (konservantas). Sudėtyje yra sezamų sėklų.

Čiavanprašas – aštraus skonio džemas, tradicinis ajurvedinis augalų mišinys, pagamintas pagal autentišką receptą net iš 43 ingredientų.
Čiavanprašas – Chayavanprasha – vienas garsiausių ajurvedinių produktų. Jo pavadinimas siejamas su išminčiaus asketo Chayavan vardu. Išminčius meditavo miške po medžiu, kai ant jo nugriuvo užrištomis akimis slėpynių žaidžianti karaliaus dukra. Ji nesuprato, kad tai svetimas žmogus ir papuošė jam plaukus gėlių vainiku. Po tokio nepatogaus įvykio karalius pareikalavo, kad senasis išminčius vestų jo dukterį (pagal tradiciją moterį gali paliesti tik vienas vyras jos gyvenime). Išminčius sukūrė čiavanprašo mišinį ir du mėnesius valgė tik jį. Taip jis atgavo jaunystę ir seksualinį gyvybingumą.
Tradicinis čiavanprašas gaminamas iš vieno seniausių Žemėje žinomų vaisų agrastinio lapainio (amalaki, amla; lot. Emblica officinalis, Phyllanthus emblica) ir maždaug dar 30-50 augalų. Pirmasis žinomas užrašytas čiavanprašo receptas randamas daugiau nei 2000 m. senumo ajurvedos tekstuose.
Čiavanprašą rekomenduojama vartoti po 1-2 arbatinius šaukštelius (5-10 g) prieš pusryčius ir prieš miegą. Galima valgyti užsigeriant vandeniu, pienu ar sultimis arba vartoti kaip gėrimą, ištirpdžius jį skystyje; arba tepti ant duonos. Geriausia gerti kartu su šiltu pienu, nes taip organizmas jį lengviausiai įsisavina.
ES sveikatos institucijos nerekomenduoja vartoti čiavanprašo sergantiems diabetu, turintiems viršsvorio, vaikams, nėščiosioms ir maitinančioms. Ajurvedoje šio produkto apribojimai vaikams ir maitinančioms netaikomi. Reikia turėti omenyje, kad džemo skonis aštrokas ir specifinis.
Laikyti vėsioje sausoje vietoje. Atidarytą suvartoti per 10 savaičių.

Amalaki (agrastinio lapainio) vaisius yra tik 2.5 cm skersmens, tačiau vitamino C jame daugiau, nei keturiuose apelsinuose. Laikoma, kad 100 g šviežių laukinio amalaki vaisių yra bent 700 mg vitamino C (rekomenduojama vitamino C paros norma yra 80 mg). Čiavanprašas gaminamas iš džiovintų amalaki vaisių. Vaisius džiovinant vitamino C kiekis tik didėja, tad 700 mg/100 g yra apatinė šio vitamino kiekio riba. Vitamino C kiekis džiovintuose amalaki vaisiuose gali siekti net iki 5000 mg/100 g

Plačiau skaitykite:
UAB Šalavijas neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
Gamintojas

„Dabur“ yra vienas didžiausių Indijos ajurvedinių vaistų gamintojas.

2 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: