Avinžirniai, ekologiški (400 g) Padidinti

Avinžirniai, ekologiški (400 g)

Nauja prekė

Ekologiški avinžirniai (dar vadinami nuto arba turkiškais žirniais) daugiausia naudojami Azijos, Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros patiekaluose. Skanu valgyti vienus virtus su įvairiais padažais, dėti į troškinius, sriubas, salotas ir kitus patiekalus.

Smulkiau

2,62 €

Apie prekę

Ekologiški avinžirniai (dar vadinami nuto arba turkiškais žirniais) daugiausia naudojami Azijos, Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros patiekaluose. Skanu valgyti vienus virtus su įvairiais padažais, dėti į troškinius, sriubas, salotas ir kitus patiekalus. Iš jų gaminamas humusas (trinti avinžirniai su aliejumi ir prieskoniais), falafeliai (kepsneliai). Tai sotus maisto produktas. Turi daug baltymų.

Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Gali būti glitimo pėdsakų.

Paruošimas: mirkyti bent 12 val., užpylus šviežio vandens virti 40–50 min., dėti prieskonių. Išvirę avinžirniai turi riešutų skonį.

Šiuos avinžirnius galima daiginti. Prieš daiginimą mirkyti reikia vandenyje apie 8–12 valandų, sudygsta per 1–2 dienas. Skanu dėti į troškinius ar sriubas prieš baigiant virti.

Gaminant ankštinius virškinimui palengvinti ir gardesniam skoniui suteikti naudojami prieskoniai: ciberžolė, imbieras, kmynai, kmyniniai kuminai, pankoliai, kalendros ir kiti. 

  

Ekologiška žaliava iš Turkijos. Supakuota Lietuvoje pagal UAB „Sveiki produktai“ užsakymą.

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: