Bolivinė balanda (kynva), ekologiška (450 g) Padidinti

Bolivinė balanda (kynva), ekologiška (450 g)

Nauja prekė

„Infinity Foods“ ekologiška bolivinė balanda (kynva). Galima valgyti kaip karštą košę, dėti į sriubas, salotas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių. Mažai cukrų ir sočiųjų riebalų.

Smulkiau

4,97 €

Apie prekę

„Infinity Foods“ ekologiška bolivinė balanda (kynva). Galima valgyti kaip karštą košę, dėti į sriubas, salotas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių. Mažai cukrų ir sočiųjų riebalų.

Bolivinės balandos (kynva, angl. quinoa) – neseniai „atrastas“ 6000 metų senumo augalas, naudojamas maistui bei kosmetikoje. Bolivines balandas skanu valgyti kaip karštą košę – su prieskoniais, arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų pienu), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius. Iš kynvos gaminami ir makaronai bei miltai.

Šios bolivinės balandos tinkamos daiginimui (daigelių nuotrauka kairėje). Prieš daiginimą mirkyti reikia vandenyje apie 3–4 valandas, sudygsta per 1–2 dienas. Ilgiau nemirkyti ir gerai nupilti vandenį, kad nepradėtų rūgti. Daigintas tinka barstyti ant įvairių patiekalų.

Kynvos augalas nepriklauso javams, tačiau jų vaisiai kulinarijoje traktuojami kaip grūdai. Grūdai būna juodi, tamsiai rudi, raudoni, rožiniai, gelsvi, balti. Balti ir didesni vertinami labiausiai. Atidarius pakelį, jei norite laikyti ilgiau nei mėnesį, rekomeduojama dėti į šaldytuvą.

Gaminimas: prieš verdant nuplauti. Virti 25 min. santykiu su vandeniu 1:2. Galima prieš verdant pakepinti. Išvirti grūdai tampa spiralės formos ir maloniai traška.

Sudėtyje gali būti riešutų pėdsakų.

 

Didžiojoje Britanijoje supakuotas sertifikuotas ekologiškas produktas.

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: