Tinka lešių sriuboms, daržovių patiekalams, aštriems vaisių padažams pagardinti.
Truputį pakepintos suteikia pikantišką, kartoką, salstelėjusį skonį. Puikiai tinka dalų ir vegetarinių patiekalų pagardinimui.
Maistui suteikia nuostabų, miškingą aromatą, labia tinka dalams, ryžių ir daržovių patiekalams pagardinti. Tai pagrindinis kario mišinių ingredientas.
Pasižymi švelniu, savitu, šiltu aromatu ir saldoku, pikantišku, vaisiniu skoniu.Sustiprina kitų prieskonių skonines savybes. Dažniausiai prieš vartojant pakepinamos. Maltos kalendros - pagrindinis kario mišinių ingredientas.
Puikiai tinka panaudoti vietoje šviežaus imbiero. Kartu su kitais džiovintais prieskoniais tiks maistui pagardinti, galima panaudoti ir padažams sutirštinti.
Džiovinti gvazdikėliai - ypač kvapnus prieskonis. Jie puikiai tinka ryžių patiekalams pagardinti. Keletas gvazdikėlių suteiks jūsų pyragams ar kitiems kepiniams nuostabų skonį.
Pasižymi saldžiu saldymedžių skoniu ir patraukliu aromatu, kuris sustiprėja juos sausai pakepinus. Galima juos kramtyti po valgio, tai pagerina virškinimą ir suteikia šviežumo pojūtį burnoje.