Ekologiški avinžirniai (dar vadinami nuto arba turkiškais žirniais) daugiausia naudojami Azijos, Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros patiekaluose. Skanu valgyti vienus virtus su įvairiais padažais, dėti į troškinius, sriubas, salotas ir kitus patiekalus.
Infinity Foods“ ekologiškos spindulinės pupuolės (lot. Vigna radiata) arba mung dalas – smulkios, žalios, švelnaus skonio, baltymais turtingas maisto produktas. Neskaldytos.Turi daug baltymų ir skaidulų, mažai riebalų ir cukrų.
Ekologiškos burnočių sėklos. Turi ypač daug skaidulinių medžiagų, taip pat yra puikus baltymų šaltinis. Kulinarijoje vartojami panašiai kaip ryžiai. Galima daiginti.
„Infinity Foods“ ekologiška bolivinė balanda (kynva). Galima valgyti kaip karštą košę, dėti į sriubas, salotas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių. Mažai cukrų ir sočiųjų riebalų.
Terminiu būdu neapdoroti lukštenti grikiai iš ekologiško lietuviško ūkio. Puikiai tinka košei, apkepams, paplotėliams, sriuboms. Tinka daiginimui. Baltymų šaltinis. Paruošimas: galima valgyti užplikytus karštu vandeniu arba virtus (užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite ant mažos ugnies 15–20 min.).
Kviečių grūdai tai Lietuvos žemelės auksas. Naudojami labai plačiai: želmenims, košėms, duonytėms, na ir žinoma, daiginimui. Daiginti grūdai ypač naudingi pavasarį. Mūsų organizmas yra nusilpęs po žiemos, tad vitaminų porcija padės jam atsigauti.
Rugių grūdai, kaip ir kviečiai, naujojami labai plačiai - daiginimui, želmenims, juodai duonytei.