Ekologiški avinžirniai (dar vadinami nuto arba turkiškais žirniais) daugiausia naudojami Azijos, Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros patiekaluose. Skanu valgyti vienus virtus su įvairiais padažais, dėti į troškinius, sriubas, salotas ir kitus patiekalus.
Kviečių grūdai tai Lietuvos žemelės auksas. Naudojami labai plačiai: želmenims, košėms, duonytėms, na ir žinoma, daiginimui. Daiginti grūdai ypač naudingi pavasarį. Mūsų organizmas yra nusilpęs po žiemos, tad vitaminų porcija padės jam atsigauti.
Rugių grūdai, kaip ir kviečiai, naujojami labai plačiai - daiginimui, želmenims, juodai duonytei.
Turi itin daug skaidulinių medžiagų ir Omega-3 esminių riebiųjų rūgščių, baltymų šaltinis. Chia – ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) sėklos. Naudojamos mitybai praturtinti, „žaliems“ patiekalams.
Poveikis. Tai seniai žinomas vaistinis augalas. Kmynų preparatai gali padėti pagerinti apetitą, suaktyvinti virškinimo liaukų veiklą, žarnyno peristaltiką, tokiu būdu pagerina virškinimą. Lygiuosius raumenis veikia spazmolitiškai (atpalaiduojančiai) ir skatina tulžies išsiskyrimą.
Valgomos sausai paskrudintos arba neskrudintos kaip užkandis bei įvairių patiekalų - troškinių, kepinių, sriubų, salotų - pagardas. Šios „Bio King“ saulėgrąžos tinkamos daiginimui . Labai skanu dėti į salotas.
Sezamo sėklos maistui suteikia riešutų skonio ir prideda subtilaus traškumo. Naudojamas įvairiems patiekalams gardinti: sriuboms, salotoms, troškiniams, barstyti ant duonos, dėti į saldumynus.