Vartojimas: Kedrų riešutų miltai naudojami įprastų miltų.tešlos gaminiams, saldumynams, šokoladui, gataviems patiekalams, suteikiant jiems subtilų riešutų skonį.Naudokite gamindami riešutų pieną, salotas.
Vartojimas: po 1-2 arbat. šaukšt. 10-15 min. prieš valgįsukramtant užgeriant šiltu vandeniu, sultimis, arbata.
Peruvinė pipirnė (maca) – tai šakniavaisis, kilęs iš Peru Andų kalnų. Skirta mitybos racionui praturtinti. Yra puikus skaidulinių medžiagų ir baltymų šaltinis. Turi mažai druskos. Tinka žaliavalgiams. Miltelius galima naudoti įvairiems žaliavalgiškiems patiekalams. Rekomenduojama vartoti iki 30 g (2 v. š.) per dieną.
Maistui suteikia nuostabų, miškingą aromatą, labia tinka dalams, ryžių ir daržovių patiekalams pagardinti. Tai pagrindinis kario mišinių ingredientas.
Turi itin daug skaidulinių medžiagų ir Omega-3 esminių riebiųjų rūgščių, baltymų šaltinis. Chia – ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) sėklos. Naudojamos mitybai praturtinti, „žaliems“ patiekalams.
Receptas. Gysločio sėklų luobelių pilną arb. šaukštelį sumaišyti su trintomis šviežiomis uogomis stiklinėje vandens, palaikyti 15–20 min. Gaunamas kisieliaus konsistencijos gėrimas. Galima pasaldinti cukranendrių arba kokosų cukrumi. Vietoj vandens ir uogų galima pilti sultis
Ruošiamas pagal autentišką senovinį receptą iš šviežių agrastinių lapainių vaisių - vieno iš turtingiausių vitamino C šaltinių - ir daugiau kaip 40 vaistinių augalų ekstraktų bei vaisių.Vartojimas: 1-2 arbatiniai šaukšteliai (15 g) per dieną, su karštu vandeniu, pienu ar sultimis. Tinka tepti ant duonos ar traškučių.
Puikus pagardas sriuboms, troškiniams, garnyrams, salotoms, sausiems pusryčiams. Dėl puikaus skonio „Engevita“ mieles galima naudoti ir vienas – ištirpintas vandenyje, piene ar sultyse. Kad nežūtų vitaminai, nekaitinkite iki 100ºC! Šie mielių dribsniai turi koncentruotai daug vitaminų, todėl nereikėtų jų valgyti daugiau nei 1 valgomą šaukštą (10 g) per...
Gamintojas rekomenduoja vartoti 3 g per dieną su vandeniu, vaisių arba daržovių sultimis, ryžių pienu. Mes rekomenduojame pradėti vartoti nuo mažesnių kiekių. Svarbu vartoti pakankamai skysčių. Miltelių galima įmaišyti į kokteilius, barstyti ant salotų ar sriubų.
Unikalias Kėnių chlorofilo eliksyrų savybes lemia didelė naudingų komponentų koncentracija .Juose gausu chlorofilo darinių, karotinoidų, E, K, C grupių vitaminų, fitosterolių, mikroelementų.Be to, eliksyruose yra daug fitoncidų. Vartojimas: po 1arbatinį šaukštelį (5ml) 3 kartus per dieną , 20 min. prieš valgį.