Valgomos sausai paskrudintos arba neskrudintos kaip užkandis bei įvairių patiekalų - troškinių, kepinių, sriubų, salotų - pagardas. Šios „Bio King“ saulėgrąžos tinkamos daiginimui . Labai skanu dėti į salotas.
Sezamo sėklos maistui suteikia riešutų skonio ir prideda subtilaus traškumo. Naudojamas įvairiems patiekalams gardinti: sriuboms, salotoms, troškiniams, barstyti ant duonos, dėti į saldumynus.
Ekologiški avinžirniai (dar vadinami nuto arba turkiškais žirniais) daugiausia naudojami Azijos, Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros patiekaluose. Skanu valgyti vienus virtus su įvairiais padažais, dėti į troškinius, sriubas, salotas ir kitus patiekalus.
Turi itin daug skaidulinių medžiagų ir Omega-3 esminių riebiųjų rūgščių, baltymų šaltinis. Chia – ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) sėklos. Naudojamos mitybai praturtinti, „žaliems“ patiekalams.
Kviečių grūdai tai Lietuvos žemelės auksas. Naudojami labai plačiai: želmenims, košėms, duonytėms, na ir žinoma, daiginimui. Daiginti grūdai ypač naudingi pavasarį. Mūsų organizmas yra nusilpęs po žiemos, tad vitaminų porcija padės jam atsigauti.
Rugių grūdai, kaip ir kviečiai, naujojami labai plačiai - daiginimui, želmenims, juodai duonytei.