Džiovinti gvazdikėliai - ypač kvapnus prieskonis. Jie puikiai tinka ryžių patiekalams pagardinti. Keletas gvazdikėlių suteiks jūsų pyragams ar kitiems kepiniams nuostabų skonį.
Džiovintos goji uogos dažniausiai vartojamos norint pagardinti žaliuosius kokteilius, įvairias salotas, sausus pusryčius, arbatą arba valgomos vienos kaip užkandis. Šias uogas galima vartoti su košėmis, sriubomis, pupelių ar daržovių patiekalais. Per dieną suvalgius 1 šaukštą uogų jūsų organizmas bus aprūpintas reikalingomis medžiagomis.
Paruošimas: 1 arbatinį šaukštelį arbatžolių užplikyti 80-90 laipsnių temperatūros vandeniu ir palaikyti 10-15min. Tas pačias arbatžoles galima užpilti iki 5 kartų.
Leistina paros norma yra 4 mg kiekvienam kilogramui kūno svorio per dieną.
Poveikis. Tai seniai žinomas vaistinis augalas. Kmynų preparatai gali padėti pagerinti apetitą, suaktyvinti virškinimo liaukų veiklą, žarnyno peristaltiką, tokiu būdu pagerina virškinimą. Lygiuosius raumenis veikia spazmolitiškai (atpalaiduojančiai) ir skatina tulžies išsiskyrimą.
Valgomos sausai paskrudintos arba neskrudintos kaip užkandis bei įvairių patiekalų - troškinių, kepinių, sriubų, salotų - pagardas. Šios „Bio King“ saulėgrąžos tinkamos daiginimui . Labai skanu dėti į salotas.
Sezamo sėklos maistui suteikia riešutų skonio ir prideda subtilaus traškumo. Naudojamas įvairiems patiekalams gardinti: sriuboms, salotoms, troškiniams, barstyti ant duonos, dėti į saldumynus.
Vartojimas: 3 x 30 ml sulčių per dieną. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3 savaites.